perjantai 20. toukokuuta 2011

Ura


Uran alkuajat

http://i832.photobucket.com/albums/zz250/Sparkle-Miley/big2.png
Miley aloitti uransa näyttelemällä isänsä tv-sarjassa Docissa yhden jakson ajan Kylie-nimistä pikkutyttöä ollessaan 9-vuotias ja asuessaan Kanadassa isänsä kanssa. Vuonna 2003 Miley esiintyi pienessä sivuroolissa elokuvassa Big Fish. Miley esiintyi myös Rhonda Vincetin musiikkivideolla If Heartaches Have Wings ja alkoi tavoittelemaan päättäväisesti näyttelijän uraa.

Hannah Montana12-vuotiaana Miley haki roolia Disney Chanelin tv-sarjasta Hannah Montana, joka kertoo tavallisesta tenitytöstä Miley Stewartista, joka on salaa poptähti Hannah Montana, kun laittaa vaalean peruukin päähänsä. Aluksi Miley haki Zoe Stewartin/Hannah Montanan roolia, mutta Mileyta pidettiin liian nuorena, sillä sarjaan haluttiin 15-vuotias näyttelijä. (Alunperin Hannah Montanaan pyydettiin JoJo Levesqueta, mutta hän kieltäytyi) Vuosien koe-esiintymisten jälkeen Miley valittiin Zoen/Hannahin rooliin ja se oli suuri askel Mileyn uralla. Zoe Stewartin nimi vaihdettiin Miley Stewartiksi, koska hänen isänsä, joka myös valittiin sarjaan, ei tottunut kutsumaan tytärtään Zoeksi. Sarjaa alettiin näyttää Disney Chanelilla 24.3.2006, ja sen ensimmäinen jakso sai 5,4 miljoonaa katsojaa. Hannah Montanaa kuvattiin yhteensä neljä tuotantokautta vuosina 2006-2010, joista neljännen kauden nimi on Hannah Montana Forever.

Hannah Montanan kaikista tuotantokausista on tehty soundtrackit ja sarjasta on kuvattu myös elokuva Hannah Montana The Movie. Vuonna 2007 Miley kiersi Yhdysvaltoja Best of Both Worlds Tourilla, jossa hän esiintyi myös Hannah Montanana. Kiertueesta tehtiin suuren kysynnän vuoksi myös elokuva ja livelevy.

Musiikkiura

2006

Mileyn ensimmäinen levytetty laulu on vuonna 2006 julkaistulla Disney Mania 4-levyllä, jossa hän laulaa kappaleen Zip-a-Dee-Doo-Dah. Disney Mania-levyillä on eri laulajien laulamia Disney-elokuvista tuttuja lauluja.

Myöhemmin vuonna 2006 ilmestyi Hannah Montanan ensimmäisen tuotantokauden soundtrack. Miley laulaa siinä kahdeksan biisiä Hannah Montanana ja I Learned From You-dueton omana itsenään isänsä kanssa. Levyllä on myös neljä muiden esiintyjien biisiä.

2007

http://www.firetheimagination.ca/images/productImages/orig/Hannah_Montana_Meet_Miley.jpg http://www.hannahmontanaland.com/uploads/images/music/meetmileycyrus/Hannah_Montana_2_Meet_Miley_Cyrus_back_cover.jpg http://1.bp.blogspot.com/_Oq9ICGaxakg/SNPTn9OUZOI/AAAAAAAABXY/W7o80Wbdbx0/s400/disneymania5front.jpg

Miley lauloi Disney Mania 5-levyllä vuonna 2007 kappaleen Part of Your World.

Saman vuoden kesällä ilmestyi Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus-tuplalbumi. Hannah Montana 2 oli Hannah Montanan toisen tuotantokauden soundtrack ja Meet Miley Cyrus Mileyn debyyttialbumi. Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus ylsi ensimmäiselle sijalle Billboard-listalla. Hannah Montana 2:n single Rock Star pääsi sijalle 81 Billboard 200-listalla ja Meet Miley Cyruksen ensimmäinen single G.N.O pääsi sijalle 91 Billboard 100-listalla.

Miley kirjoitti I Miss You kappaleen levytysten aikana kuoleelle isoisälleen

2008


http://miley101.nettisivu.org/files/2010/04/miley-cyrus-breakout-cd-cover1.jpghttp://www.songonlyrics.com/wp-content/uploads/2010/08/2008-all-wrapped-up.jpg

Mileyn ensimmäinen albumi Breakout, joka ei liity ollenkaan Hannah Montanaan, julkastiin heinäkuussa 2008. Albumi sijoittui ensimmäiselle sijalle Billboard 200-listalla ja sen ensimmäinen single 7 Things ylsi 84. sijalle Billboard 100-listalla. Levyltä julkaistiin myös toinen single Fly On The Wall, joka sijoittui 16.sijalle Britannian singlelistalla.

Menestyksensä ansiosta Miley kutsuttiin laulamaan Good and Broken ja See You Again American Idoliin. Miley juonsi myös vuoden 2008 Teen Choice Awardsin, jossa voitti parhaan naisnäyttelijän -ja laulajan palkinnot. Mileyn ja John Travoltan biisi "I Though I Lost You" sai myös Golden Globe-ehdokkuuden parhaaksi alkuperäiseksi lauluksi.

Miley teki cover-version kappaleesta Santa Claus Is Coming to Town vuoden 2008 koostealbumille All Wrapped Up, jonka julkaisi hänen levy-yhtiönsä Hollywood Records.

2009

http://farm3.static.flickr.com/2675/3776226340_9f9466be0c.jpg http://lyproductions.webs.com/photos/HannahMontanaMovieSoundtrack%5B1%5D.jpg http://hannahmontana96.suntuubi.com/datafiles/userfiles//HannahMontana3.png

Maaliskuussa 2009 julkaistiin Hannah Montana The Movie: Soundtrack, joka sisältää Mileyn hitin The Climb. Miley laulaa soundtrackilla omana itsenään yhteensä viisi kappaletta ja Hannah Montanana seitsemän. Levyllä laulaa myös Billy Ray Cyrus, Rascal Flatts, Steve Rushton ja Taylor Swift. Levy sijoittui Billboard 200-listalla ensimmäiseksi. Suomen albumilistalla albumi oli sijalla 26.

Hannah Montana 3-soundtrack julkaistiin heinäkuussa 2009 ja se sijoittui Billboard 200-listalla toiseksi.

Mileyn EP-julkaisu The Time of Our Lives julkaistiin elokuussa 2009. Sen ensimmäinen single Party In The USA sijoittui Billboard 100-listalla toiseksi. Toinen single When I Look At You oli myös Mileyn elokuvan The Last Song soundtrack ja sijoittui Australian singlelistalla sijalle 19. Viimeinen single The Climb sijoittui Billboard Hot 100-listalla neljänneksi. Albumi sijoittui toiseksi Billboard 200-listalla.

Syksyllä 2009 Miley kiersi Yhdysvaltoja (ja kävi Irlannissa ja Britanniassa) Wonder World Tourilla. Kiertue on ensimmäinen Mileyn kiertue, jossa hän ei esiinny Hannah Montanana. Kiertueen tarkoitus oli promota Mileyn uutta The Time of Our Lives-albumia.

2010

http://cdn.buzznet.com/media/jjr/headlines/2010/05/miley-cyrus-cant-be-tamed-artwork.jpg http://img836.imageshack.us/img836/2492/frontknx.jpg

Mileyn neljäs albumi Can't Be Tamed julkaistiin kesäkuussa 2010. Levyn ensimmäisen singlen, Can't Be Tamedin, video aiheutti kohun, sillä "vasta" 17-vuotiaalla Mileylla oli videolla päällään verkkosukkahousut ja musta body. Can't Be Tamed sijoittui Billboard Hot 100-listalla kahdeksanneksi. Videolla Mileylla on päällään myös 25 000 dollaria maksanut korsetti. Levyn toinen single, vain Euroopassa julkaistu Who Owns My Heart aiheutti Can't Be Tamediakin suuremman kohun, sillä Miley esiintyi videolla alusvaatteissaan. Vaikka Who Owns My Heart sijoittui Belgian singlelistalla toiseksi, Youtubessa alaikäisen Mileyn videota haukuttiin jopa lapsipornoksi ja Parents Television Council teki videosta valituksen, koska he pitivät sen antamaa kuvaa seksistä huonona esiteini-ikäisille tytöille. Albumi sijoittui sijalle 3. Billboard 200-listalla.

Vuonna 2010 julkaistiin myös Hannah Montana Forever-soundtrack, joka sisältää mm. biisit Ordinary Girl, Barefoot Cindrella, Que Sera ja Gonna Get This.

2011

http://www.disnology.com/wp-content/uploads/2011/04/Miley-Cyrus-Gypsy-Heart-Tour.jpg

Miley kiertää Etelä-Amerikkaa Gypsy Heart Tour/Corazon Gitano Tourilla, joka käy myös Australiassa heinäkuussa. On myös huhuttu. että syksyllä Miley julkaisee uuden levyn Nick Jonasin kanssa.

Elokuvaura

The Last Song


The Last Song julkaistiin vuonna 2010 ja Miley näyttelee siinä pääroolin Veronica "Ronnie" Millerinä, joka joutuu muuttamaan kesäksi isänsä luokse Georgiaan kesäksi pikkuveljensä kanssa. Ronnie on vanhempiensa erottua lopettanut pianon soittamisen kostaakseen heille, ja hän on polttanut kaikki isänsä lähettämät kirjeet. Ronnie ja hänen isänsä yrittävät päästä lähemmäs toisiaan musiikin kautta, ainoan asian, joka yhdistää heitä. Elokuvassa Ronnien poikaystävää näyttelee austaralialainen Liam Hemsworth, joka on myös tosielämässä Mileyn poikaystävä.

LOL

Vielä julkaisematon elokuva LOL, jossa Miley näyttelee pääosan kapinoivana teinityttönä Mollyna, kertoo Mollyn elämästä. Elokuvaa kuvattiin myöd Pariisissa, ja Mileyn kanssa siinä näyttelevät mm. Demi Moore, Adam Sevani ja Ashley Greene.

So Undercover

http://i832.photobucket.com/albums/zz250/Sparkle-Miley/so1.png

Vielä julkaisemattomassa So Undercoverissa Miley näyttelee yksityisetsivää Mollya, joka soluttautuu FBI:n käskystä yliopistoon, jossa alkaa selvittää rikosta ja yrittää suojella opiskelijaa, joka aiotaan murhata. Mukana on myös mm. Kelly Osbourne.

0 kommenttia: